CONTRIBUTING

Zo kun je deelnemen aan Demodam.

Word lid van ons Slack-kanaal

Word lid van de Common Ground Slack en sluit je aan bij de #Demodam-kanalen.

Doe mee aan een hackathon

Tijdens hackathons bouwen we samen verder aan Demodam volgens onze doelstellingen: laten zien, samenwerken, verbeteren, innoveren. De eerste hackathon is op 5-9 juli. Als je wilt deelnemen, bekijk dan het onboarding- en planningsdocument voor de hackathon.

Wees actief op Github

Schiet een issue of pull request in, enz. Bekijk de issues met het label Help wanted en de issues met label good first issue om te beginnen.

Vertel het verder!

Voel je vrij om te bloggen, tweeten, posten over Demodam wanneer je maar wilt! We doen dit samen. Er is altijd wat te doen. Bekijk het Communicatiebord om te zien of je ergens mee kunt helpen. Of voeg een issue toe als je een goed idee hebt.

Publiceer Common Ground-componenten op Demodam

Demodam is een showcase-website voor open source-componenten. Volg deze stappen om componenten op Demodam te publiceren. Dat kan tijdens een hackathon, maar ook daarbuiten.

Neem deel aan een actieteam

De Demodam-codebase vormt actieteams om specifieke taken op te lossen. Elk team heeft een teamleider die verantwoordelijk is voor het vastleggen van data voor vergaderingen van het team en voor het (samen) bepalen van de agenda. De teamleider is tevens het eerste aanspreekpunt voor het team.

Deze teams kunnen dagelijkse beslissingen nemen om de zaken vooruit te helpen, maar kunnen beslissingen van het stuurteam niet overrulen. Elk actieteam moet door minimaal één persoon (als linking pin) in de stuurgroep vertegenwoordigd zijn. Meestal is die persoon de teamleider. Als een team een probleem niet kan oplossen met consensus in de groep, kan elke deelnemer van de groep het probleem voorleggen aan het stuurteam. Actieteams hebben het mandaat om actie te ondernemen wanneer ze denken dat het Demodam helpt en werken voorlopig op basis van "vraag om vergeving, niet om toestemming".

Er zijn actieteams op het gebied van communicatie, techniek en user-centered design. We proberen zo veel mogelijk in het Engels te communiceren, dus lees hier meer over de samenstelling en doelen van de actieteams.